Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

volgende paginavorige paginaSchoolgids

 25/40 

6.1 Schoolkosten

Het volgen van voortgezet onderwijs is gratis. Scholen moeten de volgende leermiddelen kosteloos aan leerlingen verstrekken: leerboeken (incl. verzendkosten), werkboeken (eenmalig), project- en tabellenboeken, examentrainingen en –bundels, eigen lesmateriaal en bijbehorende cd’s en dvd’s en licentiekosten van digitaal lesmateriaal.

Wel kan de school voor allerlei zaken die daar niet onder vallen een Vrijwillige Ouder Bijdrage (VOB) vragen. Het gaat hierbij om zaken als: atlas/woordenboek, sportkleding, specifieke beroepskleding/schoenen/materiaal, festiviteiten, excursies en introductiekampen/werkweken.

Schoolboeken
Schoolboeken zijn gratis. Wel moeten ouders zelf via de bestellijst van Van Dijk Educatie de schoolboeken bestellen. Deze boeken worden thuis of op school bezorgd. U ontvangt hierover bericht. Het is de verantwoordelijkheid van de ouders dat de boeken op tijd worden besteld.

Leerlingen moeten natuurlijk zorgvuldig met de schoolboeken omgaan. U bent daarvoor aansprakelijk. Bij het niet inleveren van boek(en) of erge beschadiging van boek(en) wordt daarom een rekening naar de ouders gestuurd.