Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

volgende paginavorige paginaSchoolgids

 13/40 

3.6 Activiteiten

Leren is bij ons meer dan het leren uit boeken alleen. Leren is vooral ook doen. Iets maken, iets bedenken. Maar leren is ook iets nieuws leren, anders dan anders. Daarom besteden we in ons lesprogramma veel tijd aan allerlei activiteiten, sportdagen, excursies en werkweken.

  • De eerste week hebben we kennismakingsdagen op een boerderij in Woudenberg.
  • De juffen en meesters van groep 8 worden uitgenodigd op een woensdagmiddag om de lunch op de Hubertus & Berkhoff te komen gebruiken. Deze lunch is dan gemaakt door hun oud-leerlingen en wordt ook door onze eerste klas leerlingen uitgeserveerd. Dit wordt enorm gewaardeerd door de juffen en meesters en ook de leerlingen zijn trots om te laten zien wat ze al geleerd hebben. Op deze manier blijven we ook contact houden met de basisschool waar je op gezeten hebt.
  • Voor je ouders mag je in juni koken. Uiteraard heb je dit ook zelf bereid en ga je dat ook serveren.
  • De tweede klassen gaan op maatschappelijke stage, verzorgen een lunch en TTO-leerlingen verzorgen een warme lunch.
  • In het derde leerjaar gaan we een aantal leuke evenementen buiten de school bezoeken in het kader van CKV. Theater Carré, het concertgebouw, een museum of een tent op het Museumplein; alles is daarbij mogelijk. Ook gaan we op excursie naar hotels, restaurants en een leverancier van horeca en bakkerijbenodigdheden, dit allemaal om duidelijk te maken wat je toekomstige werkveld inhoudt. Onder voorbehoud wordt er een reis voor de derde klassen georganiseerd.
  • In het vierde leerjaar bestaat de mogelijkheid om op Horecareis, Bakkersreis, Recreatiereis (TTO) of Cultuurtrip te gaan. Spektakelweken waarover je nog lang zult napraten.
  • De vierde klassen sluiten hun schoolperiode af met een groot galafeest. Mooi gekleed en met menig apart vervoersmiddel komen ze naar school om een prettig slotfeest te vieren.

Deelname Vakwedstrijden
Alleen leerlingen die voldoende staan voor hun vakken en onbesproken gedrag en werkhouding hebben, kunnen en mogen deelnemen aan Vakwedstrijden in bakkerij, bediening en keuken.

Deelname buitenschoolse activiteiten
Alleen leerlingen die onbesproken gedrag vertonen en een goede werkhouding hebben, kunnen deelnemen aan buitenschoolse activiteiten.

Sportdagen
Voor alle leerjaren organiseren we sportdagen, bijvoorbeeld een voetbal- of basketbaltoernooi, schaatsen, wandklimmen of streetdance. Sportdagen vinden plaats onder schooltijd en deelname is verplicht.

Excursies en werkweken
Excursies en werkweken behoren tot ons lesprogramma; ieder leerjaar krijgt hiermee te maken. Een excursie duurt meestal enkele uren tot maximaal één dag. Je kunt denken aan een bezoek aan een Hotel, een museum, een tentoonstelling, een vervolgopleiding of het bezoeken van een bedrijf. Tijdens werkweken van de eerste klassen ben je meerdere dagen van huis. Je verblijft dan met je klasgenoten en een aantal docenten op een locatie ergens in Nederland of daarbuiten. Natuurlijk krijg je vooraf informatie van ons over deze excursie of werkweek (ook voor je ouders van belang).