Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 24/109 

Quincy en Femke winnen Culinaire vakwedstrijd 2019

Het kookteam van de Hubertus & Berkhoff, bestaande uit Quincy Westbroek en Femke Mos, is woensdag 27 maart tijdens de finale van de Culinaire vakwedstrijden vmbo gekroond tot beste kookteam van Nederland. Pien van den Broek behaalde een zilveren plek in de categorie gastheer/gastvrouw. We zijn supertrots op onze toppers!

Uit handen van burgemeester Carla Breuer van de gemeente Teylingen ontvingen onze vierdejaars leerlingen hun gouden en zilveren medaille en een beker. Daarnaast kregen zij ook een schildje voor de school. Voor de winnaars was er tevens een wisselbeker: de Cees van der Ende Trofee.

In de landelijke finale streden twaalf vmbo-teams om die begeerde titel. De spanning was voelbaar onder de 36 vmbo-leerlingen in de grote keuken van het KTS Teylingen College in Voorhout. Met hun eigen docenten hebben ze zich allemaal goed voorbereid, maar op de finaledag zelf, zijn ze op zichzelf aangewezen. Wat een prestatie is er door alle deelnemers geleverd. Ieder kookteam heeft een viergangenmenu klaargemaakt dat op de dag zelf pas bekend werd gemaakt. De gastheren/-vrouwen hebben het eten geserveerd en maakten het de gasten naar de zin. Ook een kennisquiz, productherkenning, het maken van een alcoholvrije cocktail en een bijzondere koffie maakten deel uit van het wedstrijdprogramma. En dat alles onder het toeziend oog van juryleden uit het bedrijfsleven en uit het onderwijs.

De volledige uitslag van de finale

Koken

  1. Quincy Westbroek en Femke Mos, Hubertus & Berkhoff (Amsterdam)
  2. Saira de Putter en Marrit Bleyenbergh, Lodewijk College (Terneuzen)
  3. Max Smit en Jet Schrijver, Twents Carmel College (Oldenzaal)

Serveren

  1. Miryanne Ruijs, Fioretti College (Veghel)
  2. Pien van den Broek, Hubertus & Berkhoff (Amsterdam)
  3. Diego Gaiser, François Vatelschool (Den Haag)

Het was al weer de twintigste keer dat dit kampioenschap onder de vlag van VSHO (Stichting Vereniging van Scholen met een Horeca-Opleiding) plaatsvond. De wisselbeker die is uitgereikt, is vernoemd naar één van de grondleggers van de VSHO, Cees van der Ende.