Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 26/109 

Pien, Quincy en Femke beste van Noord-Holland!

Bij de regionale finale van de Culinaire Vakwedstrijd 2019 is de Hubertus & Berkhoff gisteren (donderdag 7 maart) als grote winnaar uit de bus gekomen. Onze toppers sleepten in beide categorieën (koken en serveren) de hoofdprijs in de wacht. Een prachtige prestatie. Op naar de landelijke finale op woensdag 27 maart in Voorthout!

De wedstrijd
Sauteren, pocheren, blancheren en braiseren, debarrasseren en trancheren…. Abracadabra voor u? Een eitje voor de zeven teams van Noord-Hollandse vmbo-scholen! Ieder team bestond uit drie leerlingen: twee koks en een gastheer/gastvrouw. De koks kookten een lunch van drie gangen voor zes personen en een amuse. De gastheer/gastvrouw moest een aantal tafeldekoefeningen uitvoeren, twee tafelbereidingen laten zien en de lunch serveren aan de gasten. En dat alles onder het toezien oog van de examinatoren, bestaande uit Martijn Meijerrathken (’executive chef’ van het Volendamse art hotel Spaander), Perry Bron (docent en loopbaanbegeleider Scholen aan Zee), Richard Wattimena (maître-sommelier van het Monnickendamse restaurant Naang Nuan) en Karen Dekker-van Sickler (maître-sommelier van hotel-restaurant De Fortuna). Het kookteam werd beoordeeld op op smaak, techniek en hygiëne. De gastheren en gastvrouwen op techniek en gastheerschap. De wedstrijd vond plaats op het Don Bosco College te Volendam.

Onze vierdejaars leerlingen lieten zich van hun beste kant zien tijdens de regionale wedstrijd. We zijn supertrots dat Pien van den Broek gekroond werd als beste gastvrouw van Noord-Holland en dat Quincy Westbroek en Femke Mos werden uitgeroepen tot beste kookteam van Noord-Holland.
Door de twee eerste plaatsen vertegenwoordigt onze school nu de provincie Noord-Holland bij de landelijke finale in Voorhout. Deze is op woensdag 27 maart.

Op de Facebookpagina van de Culinaire Vakwedstrijden zijn foto's en filmpjes van de wedstrijddag te bekijken. Ook is er in de media aandacht aan besteed:


Onze winnaars met hun trotse begeleiders - dhr. De Groot (vakdocent gastheerschap) en dhr. Moinat (vakdocent koken).