Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 35/109 

Gouden Schoolkantine Schaal ontvangen

Vandaag is de Dag van de Gezonde Schoolkantine. Om dit te vieren, bezocht de Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum onze school om ons persoonlijk de Gouden Schoolkantine Schaal te overhandigen.

De schaal werd door twee brigadiers overhandigd aan leerlingen die deze week in de kantine helpen onder leiding van de heer Van Well en in aanwezigheid van schooldirecteur de heer Versteeg. Deze schaal laat zien dat onze schoolkantine gezond is ingericht. 

We zijn bijzonder trots op de schaal want als school voor horeca, brood & banket en recreatie is goede en gezonde voeding voor ons een belangrijke pijler. Het team zet zich steeds in om wekelijks samen met de leerlingen een mooi aanbod voor alle leerlingen te bieden in de schoolkantine. Hartstikke mooi dat deze ook conform de Richtlijnen Gezondere Kantines is van het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. 

De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum

Leerlingen, de heer Van Wells, de heer Versteeg en de twee brigadiers met de Gouden Schoolkantine Schaal 2018.