Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 36/109 

Cocktails maken tijdens Top-Gastheer/vrouw-Klas

Dhr. Mickel Ekman, meervoudig Nederlands kampioen cocktails maken en 2e van de wereld! Niet de minste persoon om een middag mee door te brengen. Voor de leerlingen van de Top-Gastheer/vrouw-Klas gebeurde dat gisteren tijdens de workshop Cocktails maken.

De temperatuur buiten laat te wensen over, maar binnen in het restaurant met al die mooie gekleurde flessen en mooie fruitsoorten lijkt het wel zomer! De ingrediënten staan klaar en de workshop kan beginnen. Er wordt begonnen met de theoretische achtergrond voordat de deelnemers van de Top-klas zelf aan de slag kunnen.

Cocktails kunnen worden verdeeld in verschillende groepen.

  • Aperitief cocktail/pre-Dinner cocktail om de eetlust op te wekken, nooit zoet geen likeuren veel alcohol, whisky, gin etc.
  • After-Dinner cocktail, na het diner zit altijd ongezoete slagroom in wordt gecombineerd met een koffie, ook de smaak van chocolade is vaak aanwezig.
  • All-day cocktail, sluipmoordenaars, zoetje, zuurtje, bittertje en heel koud, makkelijk drinkbaar maar na 3 stuks wordt het moeilijk om te blijven staan.
  • Ontnuchteringscocktail, Pick me up cocktail, bijvoorbeeld “bloody Mary”
  • MOKtails, alcoholvrije cocktail, worden steeds belangrijker, moeilijk te maken voor onze talenten zal dat na volgende week geen probleem meer zijn. Deze workshop staat maandag 16 april op de kalender.

Ook het ontstaan van het woord cocktail komt aan bod, technieken die gebruikt worden en dan is het - na alle theorie - mogen de deelnemers zelf een cocktail bedenken. De cocktail van Rosalie viel bij alle juryleden in de smaak. Ze had een cocktail gemaakt die in een cocktailbar zo € 12,50 zou mogen opbrengen.

Al met al een geslaagde middag. In ons fotoalbum op de website vind je een fotoverslag.