Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 56/109 

Verslag van het Rusland Wordskills avontuur

Op 15 mei zijn leerlingen Lars Mooij, Gijs van Ouwerkerk en docent Michel Moinat naar Krasnodar in Rusland afgereisd om deel te nemen aan het wereldkampioenschap koken tijdens de Junior Skills Russia.

Direct vanaf het moment van aankomst werden zij warm ontvangen door een Russische delegatie van de organisatie met bijbehorende tolken. De eerste dag konden ze even acclimatiseren en kennis maken met de verschillende teams. Er deden in totaal 15 teams mee waaronder teams uit Zwitserland, Canada en Rusland. Er werd bekend gemaakt op welke aspecten, zoals materiaal en grondstoffen, de jury zou gaan letten.

Drie dagen lang hebben Gijs en Lars laten zien wat zij aan culinaire vaardigheden in huis hebben. Tijdens deze dagen hebben zij menig Russisch jurylid versteld doen staan met hun kalmte, overzicht en vakmanschap. Voor docent Michel Moinat was het een waar genot om te zien hoe zijn leerlingen excelleerden op dit wereldniveau. Na een afsluitende excursie dag was dan toch daar het moment van waarheid. Door misopvattingen in de definities van gerechten zijn er helaas kostbare punten niet toegekend, maar we zijn als team geëindigd op de vijfde plaats. Gijs en Lars hebben daarnaast een eervolle vermelding gekregen vanwege hun vakmanschap. Docent Moinat kreeg twee eervolle vermeldingen, namelijk als excellente coach en excellente docent koken. Al met al een hele mooie prestatie van de heren!

Het was een fantastische week met ontzettend veel mooie ervaringen. De leerlingen hebben bewezen thuis te horen bij de top op nationaal niveau en nu dus ook op wereldniveau. Moe maar zeer zeker voldaan is iedereen zaterdagnacht weer veilig thuisgekomen in Nederland waar een klein groep “fans” het team stonden op te wachten.

Wil je meer lezen over de Wordskills in Rusland. Kijk dan op:

Hieronder een foto-impressie van het Rusland avontuur: