Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 66/109 

Top-Gastheer/vrouw-Klas Latte Art

Woensdagmiddag 15 februari stond deel 1 van de Top-Gastheer/vrouw-Klas 'Latte Art' op het programma. Om goed aan de slag te kunnen, is er deze keer gekozen om de top-klas over twee dagen te verdelen. De heren Kirk van der Werf en Sjon Everts van Segafredo beginnen met de theorie achter het maken van mooie figuurtjes in de cappuccino: 'Latte Art'. Kooktemperatuur van melk, stretchen van melk, foam, micro-foam, juiste sissende geluid en vergeet niet het kopje bij het oortje beet te pakken. Al deze zaken zijn voor de leerlingen van de Top klas Gastheer/vrouw na vandaag gesneden koek.

Eerst wordt er geoefend met water in de melkschuimkan om de figuurtjes te maken. Dat is nog best lastig! Het juiste gevoel, de juiste bewegingen en vooral… rust bewaren. Vervolgens wordt er met echte koffie en zelf geschuimde/gestretchte melk geoefend. Dat is zeker een uitdaging. Maar na een aantal keer oefenen, komen er toch resultaten die ergens op lijken. En na nog meer oefenen verschijnen er al vrij snel hele mooie kunstwerken in de kopjes!

Op 15 maart maakt de andere helft van de groep kennis met de wereld van 'Latte Art'. Op 20 maart staat de volgende Top-Gastheer/vrouw-Klas op het programma. Dan gaan we ons verdiepen in de 'Happy Drinks'.