Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 75/110 

De Top-klas gastheer/vrouw flamberen, trancheren en fileren

Op de Culinaire vakschool de Hubertus & Berkhoff zijn we deze maand is weer goed begonnen met een Top-klas.

De gezichten zijn ontspannen bij de leerlingen, tafelbereidingen staan op het programma, vakmanschap dat helaas steeds minder te zien is in de Nederlandse restaurants.

Dhr Jacobs (40 jaar horeca ervaring in gerenommeerde restaurants) begint met een demonstratie en toelichting op de bereiding van stroganoffsaus aan tafel.
Wat meteen opvalt is het gebruik van bestek, lepel en vork, dit zijn de handen van de gastheer/vrouw in het restaurant niets wordt met de handen aangeraakt.
Netjes werken en contact houden met je gasten tijdens de bereiding van de saus, vooral het flamberen is spannend en leuk om te doen!
Alle sauzen smaken heerlijk wordt door iedereen beaamt, het bijpassende vlees, kalfsentrecote word ook op professionele wijze getrancheerd door de leerlingen nadat Dhr Jacobs tekst en uitleg gegeven heeft.
Het fileren van slibtong aan tafel is de volgende opdracht die door een ieder zeer professioneel wordt uitgevoerd als ervaren gastheren/vrouwen fileren de leerlingen de vissen alsof ze nooit anders gedaan hebben.
Meneer Kramer geeft tot lsot tekst en uitleg bij het flamberen van kersen, Cerise flambé.
Ook hier weer mooie grote vlammen wat het WOW effect bij een tafelbereiding extra kracht bijzet.
Na de demo gaan de leerlingen weer zelf aan de slag voor een enkeling blijven de vlammen wat eng maar een ieder slaagt voor de “vuurdoop”.

De foto's staan weer op de site.