Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 70/109 

Top-Kook-Klas Wild en Top-Gastheer/vrouw-Klas Wijn

Maandag 17 januari waren op onze school 2 topklassen: Wijnproeven en wild. Je zou kunnen zeggen dat die 2 best goed samen gaan, wild en wijn.

Wijn proeven
In deze Top-Gastheer/vrouw-Klas 'Wijn/spijs combinatie' was het herkennen van smaken uiteraard een belangrijk item. Onze leerlingen mochten uiteraard alleen proeven. Wat bij wijn belangrijk is, is dat je de smaken weer kunt combineren met eventuele gerechten. Dit was een goede oefening in de richting, maar u begrijpt, het zijn nog geen topsommeliers. Onder leiding van sommelier Hugo te Pas van Bistro Noord leerden ze waar je rekening mee moet houden bij het verzorgen van een wijn/spijs advies. Er werden een aantal combinaties geproefd, o.a. een zuur gerecht in combinatie met melk, vis in combinatie met witte wijn en vlees in combinatie met rode wijn. Als afsluiter had Hugo twee hele zoete dessert wijnen mee genomen om te proeven in combinatie met kaas. Al met al een geslaagde middag. Op naar de 4e workshop dit jaar; maandag 13 februari 'Latte art'.

Wild
Dhr Jonk, onze vaste huispoelier en oud-leerling, was voor de Top-Kook-Klas weer gekomen met een breed scala aan klein wild. De herten en reeën zijn al met kerst genuttigd, dus die zijn nooit aanwezig. Leerlingen moesten eerst de diverse soorten wild herkennen. Daarna mochten ze (na een demonstratie) zelf proberen een konijn te verdelen in alle bruikbare delen. En als ze dit wilden, mochten ze ook meteen delen bereiden.

Overigens is tijdens de Top-Gastheer/vrouw-Klas de zelfgemaakte wijn van dhr. de Groot is daarbij (nog) niet geproefd. Dat zal eerdaags zeker gebeuren. Want op de Hubertus & Berkhoff wordt zelf ook wijn en bier gemaakt. Dit om leerlingen te laten zien hoe het proces kleinschalig verloopt.

Foto's: Martijn Buskermolen Fotografie©

Meer foto's staan bij onze fotogalerij