Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 80/110 

September-nieuws

Kamp De start is geweest. Een onvergetelijk kamp voor klas 1. Leerlingen kwamen eerder dood dan levend terug. Zo intens was het. Maar het zal je zeker bij blijven. De docenten waren ook weer enthousiast over onze nieuwe oogst toekomstig bakkers, gastheer en -vrouwen en koks. De foto's staan op de site.

01-09-2016 Kennismakingsavonden klas 1 t/m 4
Er komen voor alle ouders kennismakingsavonden. Uw zoon of dochter heeft hiervan een brief meeggekregen met een antwoordstrookje. Voor diegene die hem niet gehad hebben, hij staat bij de brieven bij het tabblad "ouders". We gaan beginnen op woensdag 14 septmeber met klas 2. Ik zou zeggen: Komt allen!!!!

13-09-2016 Restaurant
Vandaag zijn de leerlingen van klas 4 begonnen met het avondkoken/serveren. Ons restaurant is dit jaar 3 avonden open. Komt allen voor een heerlijk diner. Ook de lunches zijn weer gestart en ons Grand Café en winkeltje zijn alweer een week open. De broden vliegen alweer over de toonbank. Ook zijn er bij gelegenheid maaltijden. Kom gewoon langs en kijk wat er is. Het assortiment varieert, afhankelijk uiteraard van ons lesprogramma.

14-09-2016 Bibliotheek bezoek klas 1
In de eerste schoolweken zijn alle brugklassen naar de hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek van Amsterdam op het Oosterdokseiland geweest. Ze hebben daar een Tablet Tour gedaan: een speurtocht met een tablet om zelfstandig de bibliotheek te leren kennen. De leerlingen hebben opdrachten gemaakt in de vorm van foto’s, filmpjes en ingesproken teksten; lerend ontdekken en spelenderwijs leren!

Na afloop van de Tablet Tour hebben we een aantal van de opdrachten met elkaar besproken en vergeleken. Aan het einde van het bezoek aan de OBA hebben de leerlingen een bibliotheekpas gekregen. Deze pas is geldig in de 26 Amsterdamse vestigingen en te gebruiken tot de leerlingen 19 jaar zijn. Een kleine indruk van he bezoek staat bij foto's.

30-11-2016 Ouderavonden klas 1 t/m 4
We hebben voor alle leerjaren een ouderavond gehad om kennis te maken met de mentor en nogmaals ook met de school. Er waren ook ouders van leerlingen die tussentijdse zijn ingestroomd.
De ouders van klas 1 krijgen altijd een speciale avond, met daarin een kennismaking met de activiteiten zoals hun zoon/dochter de school beleefd. Een klein stukje praktijk. Een klein fotoverslag staat op de site.