Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 76/109 

November-nieuws


De maand is weer goed begonnen met de allereerste Top Gastheer/vrouw klas. Hierover is een apart. Deze maand gaan de leerlingen van klas 3 ook voor CKV naar het EYE en voor de bovenbouw is er een Halloweenfeest op 10 november.

3-11-2016 Bezoek groothandel
Leerlingen van de derde klas gaan weer een bezoek brengen aan de groothandel  "de Kweker" voor een rondleiding en een diepere kijk in de wereld van voedsel. Informatie en reismogelijkheden komen bij brieven.

09-11-2016 CKV-opdracht
De leerlingen van klas 3 zijn voor CKV voor filmopdrachten naar het EYE geweest en sommigen groepen moeten nog gaan. Deze opdrachten geven de leerlinge inzicht in de wereld van film en geluid. Ze tellen uiteraard weer mee voor het examen.

11-11-2016 Halloweenparty klas 3 en 4
Het was een spetterend en griezelig feest gisteravond. Er waren leerlingen die gewoon als zichzelf kwamen, geen outfit noodzakelijk en er waren zeer mooie en authentiek outfits. Van alle leerlingen is door een geheel onafhankelijke 3-koppige jury, bestaande uit Dhr de Groot, Dr. Frankenstein en de broer van Lurch, bepaald dat Anne Nijland de mooiste outfit had. Bij de docenten ging uiteraard mevrouw Moayeri met de niet uitgereikte prijs voor de dames aan de haal. Ze had haar kleding geleend van de schoolarts. Bij de heren was de vermeende winnaar onze huisclown Dhr Kramer. Uiteraard waren de twee zingende zusjes er ook in de rol van mevr. To en Ta. De foto's staan op de site.

14-11-2016 Topkookklas Moleculair koken
De leerlingen van de topkookklas kregen vandaag inzicht in het toveren met smaken. Ze maakten een inside-out Tsatsiki met algenemulsie etc. Daarnaast maakten ze een tomaat die naar aardbei smaakte en ze leerden hoe ze "aarde" konden maken voor een heel mooi dessert-effect.
Vooral balletjes draaien in de algenemulsie met yoghurt was best lastig om dit mooi egaal te krijgen zodat je een mooie groene bal kreeg. De foto's staan weer op de site.

17-11-2016 Ouderavond klas 4
Als het goed is heeft iedereen een afspraak met de mentor. Wij hopen u te ontmoeten en het eerst rapport van dit jaar te mogen overhandigen. Als het goed is weet u hoe laat u verwacht word. Heeft u niks vernomen van uw zoon/dochter, neem dan snel contact op met de mentor.

20-11-2016 Topkookklas Chinese keuken
De Chinese meester-kok Tim Kan had vier meesters uit China meegenomen die toevallig in Nederland waren voor een Culinair evenement. Chefkok LEE MT was gespecialiseerd in Kantonees met Wantan, deegkussentjes van vlees en vis en de andere Chinese meester-kok Yong, chefkok van restaurant Full Moon te Den Haag weer in het maken van snijtechnieken en van het inkepen van inktvis en gefrituurd ijs. Wat een geweldige middag voor de leerlingen met hun enthousiaste begeleider en Hubertus & Berkhoff docent, Dhr. R. Hulscher. Aan het eind van de middag kregen alle leerlingen nog een tas vol Chinese producten mee naar huis. De foto's staan weer op de site.

                                                                                     

21-11-2016 Hospitality-project 2E
Op dinsdag 15 november hebben de leerlingen van 2E, onze TTO (tweetalige klas) klas, een hospitality project gevolgd dat we georganiseerd hebben samen met  Joan Hoekstra van Cordaan. Doelstelling was om onze leerlingen mee te geven hoe ze met ouderen gastvrij konden omgaan. Joan Hoekstra werd ingezet als gastdocent en heeft in de morgen een college gegeven in het Engels over gastvrijheid, hospitality. Daarna zijn de leerlingen naar 4 verschillende Cordaanlocaties gegaan nl: De Gooijer, De Buitenhof, De Kastanjehof en Hof van Sloten.

 De leerlingen hadden onder de leiding van de heer Heijmans de week ervoor wat gevuld speculaas gebakken om uit te delen op de locaties. De traktatie was een middel om goede communicatie te krijgen tussen jong en oud.

Alle 4 de locaties waren laaiend enthousiast over onze leerlingen en uiteraard over de traktatie. De leerlingen vonden het zelf ook erg leuk en we merkten dat de ze gaandeweg ook steeds enthousiaster werden, geweldig.

 Een dag om te herhalen, hier kregen we weer energie van.

26-11-2016 Workshops voor ouders
Gisteren waren er weer 3 workshops voor ouders: Gastheerschap, Japanse keuken en herfsttaart maken. Er was weer een groot aantal ouders aanwezig en de resultaten waren weer geweldig. Ook de feestelijke afsluiting met een glaasje (proeven heet dat) was er weer. De foto's staan weer op de site om een kleine indruk te krijgen.