Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 69/110 

‘Internationale’ bakkersvakwedstrijd 2017

Ook dit jaar organiseerde onze school een bakkerswedstrijd voor de vierdejaars leerlingen. De docenten bakken, de heren Coers, Wassenaar en Van Winkel, namen voor de tweede keer dit initiatief om zo een mooie nieuwe bakkerstraditie te starten op school. Vandaag konden de leerlingen hun eindproducten presenteren aan familie en vrienden in de wintertuin van de school.

Voor deze wedstrijd kozen de leerlingen eerst een land. De bakproducten die ze gemaakt hebben, moesten uit dat land komen. In groepjes gingen ze aan het werk. Elke deelnemer in de groep maakte een product, er moest in ieder geval door elke leerling een brood- en een banketproduct worden gemaakt.

Ook de presentatie moest aan aantal eisen voldoen. De zelfgemaakte bakproducten werden gepresenteerd in een soort etalage met naambordjes en recepten erbij. De groepjes leerlingen werden door de jury beoordeeld op presentatie van de producten en uiteraard smaak. De jury bestond uit de heer Versteeg, onze schooldirecteur en mevrouw Van Winkel, eigenaresse van een bakkerszaak in Leiden. De jury maakte na afloop de prijswinnaars bekend. Jill, Julia, Rubia en Zoë uit klas 4B2 hebben de eerste prijs gewonnen met hun Spaanse tafel. De prijsuitreiking vond ook in de wintertuin plaats.


De winnaressen van de bakkersvakwedstrijd: v.l.n.r. Zoë, Julia, Jill en Rubia


Team Frankrijk


De winnende tafel, met zelfgemaakte vlag


Heerlijke hapjes