Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 66/110 

Hubertus & Berkhoff wint regionale culinaire vakwedstrijd

Op donderdag 9 maart vond de regionale culinaire vakwedstrijd voor vmbo-scholen plaats. Lars Mooij en Gijs van Ouwerkerk wonnen de eerste prijs in de categorie koken en Gaby van der Woerdt won de eerste prijs in de categorie serveren. Er streden zes teams van horecascholen/-opleidingen uit Noord-Holland tegen elkaar voor de titel ‘Beste gastheer/gastvrouw’ en ‘Beste kookteam’. Wij zijn ontzettend trots op de prestatie van onze leerlingen. De vierdejaars leerlingen gaan door naar de landelijke wedstrijden in de RAI Amsterdam georganiseerd door Skills Nederland.

Beste kookteam
Ieder wedstrijdteam bestond uit twee leerling-koks. Lars Mooij en Gijs van Ouwerkerk, beiden vierdejaars leerlingen van de Hubertus & Berkhoff, mogen zich nu met trots het ‘beste kookteam’ van Noord-Holland noemen. Lars en Gijs bereidden een viergangen-lunch voor zes personen en werden beoordeeld op kooktechniek, smaak en hygiëne. Zij overtuigden de vakkundige jury - bestaande uit Paul Fagel, Jaimie van Heije en Julius Jaspers - van hun kooktalent. Lars en Gijs zijn heel blij met hun prijs. Ze zijn altijd al bezig geweest met koken en willen graag professionele koks worden. De andere deelnemende scholen waren College De Brink uit Laren (organiserende school), Compaen vmbo uit Zaandam, Kennemer College uit Heemskerk, Martinuscollege uit Grootebroek en SG Newton uit Hoorn.

Beste gastvrouw
Naast de koks bestond elk team uit een gastheer of gastvrouw die beoordeeld werd op verschillende aspecten van het gastheer/-vrouwschap. Gaby van der Woerdt overtuigde de jury o.a. met haar wijnkennis, etiquetteleer en verkooptechnieken. De jury bestond uit Kim Poortman en Hugo te Pas, beiden maître-sommelier. Gaby vond het leuk om mee te doen en wil later graag aan de slag in de horeca.

Landelijke finale
De landelijke finale van de culinaire vakwedstrijd 2017 vindt dit jaar plaats tijdens Skills Talents in de RAI Amsterdam. Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers in vakmanschap. Met dit winnende team strijden wij tegen de winnaars van de andere regio’s voor de landelijke titel. Vorig jaar vond de landelijke wedstrijd bij ons op school plaats, ons eigen kookteam werd toen winnaar. Wij wensen Lars, Gijs en Gaby heel veel succes met de finale! De wedstrijden worden geïnitieerd door stichting VSHO (Vereniging van Scholen met een Horeca-Opleiding).


Lars Mooij, Gijs van Ouwerkerk en Gaby van der Woerdt zijn de winnaars van de regionale culinaire vakwedstrijd 2017

Update 16-3-2017

Helaas geen 1e plaats voor onze leerlingen tijdens de finale in de RAI, maar wel een prachtige runner up. Gijs, Lars & Gaby ontvingen hun medaille uit handen van Edo de Jaeger, voorzitter Raad van Bestuur ROC van Amsterdam.