Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 77/109 

Eerste Peter Bruins Top-Gastheer/vrouw-Klas is een feit

Dit jaar zijn wij gestart met een nieuwe topklas, en wel de “Peter Bruins Top- Gastheer/vrouw-Klas”. Peter Bruins is meestergastheer van restaurant De Bokkedoorns in Overveen. De heer Bruins heeft zijn naam verbonden aan ons initiatief om meer gastheren en -vrouwen enthousiast te maken voor dit mooie vak. In dit schooljaar komt hij een aantal masterclasses geven aan deze enthousiastelingen.

Maandag 31 oktober hebben onze talentjes (op de fiets) een bezoek gebracht aan wijngaard, “de Amsteltuin“. Dhr. Schake van de Amsteltuin ontving de leerlingen en vertelde alles over: de druivenrassen, het ontstaan van de wijngaard en de bodemgesteldheid het “terroir” (microklimaat van een wijngaard).

In de wijngaard mochten de leerlingen ook druiven plukken en proeven. Daarna zijn zij de wijnkelder in gegaan en maakten zij kennis met de wijnbereiding. Ook leerden zij dat alles niet alles wat er wordt geplukt voor wijn gebruikt wordt, maar dat bijvoorbeeld van schillen en pitten weer een wijn gemaakt wordt die speciaal gebruikt wordt om sterke drank van te maken of voor druivensap. Kortom, niets wordt verspilt.

Het proeven van de producten begint met een “Ver jus”, het sap dat gemaakt wordt van ongerijpte druiven welke gebruikt wordt in keukens voor dressing en marinades. Heel zuur en niet lekker aan de gezichten van de leerlingen te zien! Het gaat verder met vers ongefilterd druivensap, een stuk aangenamer en lekker zoet! De eerste echte wijn is een witte fris met een klein zuurtje en ook wat zoet. De rode wijn is licht van kleur en ook fris.

Nadat we afscheid hebben genomen van Dhr. Schake fietsten we weer naar school. Een inspirerende eerste Top-Gastheer/vrouw-Klas.

Bekijk hier het fotoverslag van de eerste Peter Bruins Top-Gastheer/vrouw-Klas.