Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 72/109 

Docent Hubertus & Berkhoff lanceert boek

Vandaag vond de boekpresentatie plaats van het “Kookboek voor een groter didactisch arsenaal” van onze docent koken Michel Moinat. Het is een verzameling verhalen, anekdotes en tips uit het leven van een vmbo-docent. Moinat wilde met het boek zijn ervaringen in het vmbo-onderwijs delen met zowel docentcollega’s als ouders. Na een lange tijd van verzamelen en bundelen van alle informatie is het boekje vandaag op feestelijke wijze gepresenteerd in het Grand Café van de Hubertus & Berkhoff. De school waar Moinat al zijn ervaringen heeft opgedaan.

Recepten voor docenten en ouders
Michel Moinat, docent koken, heeft zijn ervaringen in het lesgeven aan jongeren op een vmbo-school gebundeld in een toepasselijke vorm van een kookboekje. In het boekje staat een verzameling van verschillende verhalen, anekdotes, citaten en tips uit het dagelijkse schoolleven van een vmbo-docent. De adviezen vanuit didactisch oogpunt worden afgewisseld met recepten voor heerlijke en makkelijke gerechten. Het blijft tenslotte wel zijn vak: koken. Moinat heeft namelijk 20 jaar in de horeca gewerkt voordat hij besloot zijn kennis en ervaringen te delen met een jongere groep in het onderwijs. Zijn missie was en is om iedere leerling te voorzien van de nodige vakkennis en met plezier naar school te laten gaan. De weg daar naartoe en de uiteindelijke ervaringen beschrijft Moinat in dit boek.

Feestelijke boekpresentatie
De Hubertus & Berkhoff vindt het heel mooi dat docent Moinat dit initiatief heeft genomen. Leren van elkaar wordt erg aangemoedigd. De boekpresentatie vond daarom plaats op de eigen school in het Grand Café. Oud-leerling Roy heeft, als illusionist in de dop, het boek tevoorschijn gegoocheld en aan zijn voormalige docent Moinat overhandigd. Leerlinge Sabine droeg voor hoe het is om Michel Moinat als docent én mentor te hebben. Michel heeft zelf op de voormalige De Berkhoff gezeten waar zijn toenmalige docent koken en nu collega, Dik Nol, de inspiratie is geweest om het onderwijs in te gaan. Nol mocht dan ook, zichtbaar geroerd, het eerste exemplaar van het boekje in ontvangst nemen uit handen van Moinat.

Het boekje van Michel Moinat is verkrijgbaar via m.moinat@hubertusberkhoff.vova.nl.


Dik Nol neemt het eerste exemplaar van het boekje “Kookboek voor een groter didactisch arsenaal” uit handen van Michel Moinat in ontvangst (Foto: F. Zaghdoud)