Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 55/109 

Cocktails maken tijdens Top-Gastheer/vrouw-Klas

De heer Mickel Ekman is meervoudig Nederlands kampioen cocktails maken en 2e van de wereld! Niet de minste persoon om een middag mee door te brengen. Gisteren was hij bij ons op school, voor de Top-Gastheer/vrouw-Klas Cocktails maken.

De temperatuur buiten stijgt tegen de 30 graden, maar binnen in het restaurant is het nog lekker koel. De ingrediënten staan klaar en de workshop kan beginnen. De heer Ekman begint met de theoretische achtergrond voordat de deelnemers van de Top-Gastheer/vrouw-klas zelf aan de slag kunnen.

Ze leren dat cocktails kunnen worden verdeeld in verschillende groepen:

  • Aperitief cocktail/pre-Dinner cocktail om de eetlust op te wekken, nooit zoet geen likeuren veel alcohol, whisky, Gin etc
  • After-Dinner cocktail voor na het diner, er zit altijd ongezoete slagroom in en wordt gecombineerd met een koffie, ook de smaak van chocolade is vaak aanwezig.
  • All-day cocktail sluipmoordenaars, zoetje, zuurtje, bittertje en heel koud, makkelijk drinkbaar, maar na 3 stuks wordt het moeilijk om te blijven staan.
  • Ontnuchteringscocktail Pick me up cocktail, bijvoorbeeld “bloody Mary”
  • MOKtails alcoholvrije cocktail, worden steeds belangrijker, moeilijk te maken, maar voor onze talenten geen onbekende, want die workshop hebben ze al gekregen.

Ook het ontstaan van het woord cocktail komt aan bod, de technieken die gebruikt worden en dan.... mogen de leerlingen zelf een cocktail bedenken. Maar uiteraard wel met het in acht nemen van de theorie. Het resultaat? Kleurrijke cocktails met zelf bedachte namen: Sunset, green been, red evening, fourty one, cool sunrise, blue berry curaçao, on my bonny marie, green disco en Apple bi.

Fotoverslag van de Top-Gastheer/vrouw-Klas Cocktails maken.