Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 87/108 

Roy en Sawan winnaars landelijke Culinaire Vakwedstrijd 2016

Op dinsdag 5 april vond de landelijke Culinaire Vakwedstrijd voor vmbo-scholen plaats. Roy Huiskens en Sawan Jansen wonen de eerste prijs in de categorie koken. De vierdejaars leerlingen hebben onze school prachtig vertegenwoordigd. Wij waren tevens de organiserende school. Er streden acht teams van horecascholen/-opleidingen tegen elkaar voor de titel ‘Beste gastheer/gastvrouw’ en ‘Beste kookteam’ van Nederland.

Hubertus & Berkhoff beste kookteam
Ieder wedstrijdteam bestond uit twee leerling-koks. Roy Huiskens en Sawan Jansen, beiden vierdejaars leerlingen van de Hubertus & Berkhoff, mogen zich nu met trots het ‘beste kookteam’ van Nederland noemen. Een topprestatie, want zij overtuigden de vakkundige jury - beiden sterrenchefs - van hun kooktalent. Roy en Sawan kookten een viergangen-lunch voor zes personen. De jury beoordeelde hen op smaak, kooktechniek en hygiëne. De jury vond Roy en Sawan ruim boven de andere teams uitstijgen op met name het onderdeel smaak. Roy en Sawan zijn heel blij met en trots op de titel. “We hebben met veel enthousiasme gekookt, want we hadden echt zin om mooie gerechten te maken. We hoopten dat we zouden winnen, maar alleen al het meedoen was een hele leuke ervaring”, aldus de twee leerlingen. Diego van Sommeren viel net buiten de prijzen. Hij behaalde een mooie vierde plek bij het serveren, wat hij overigens heel top gedaan heeft. 

Landelijke finale
De finale van de Culinaire Vakwedstrijd 2016 vond dit jaar, net zoals de regionale voorronde van Noord-Holland, plaats op onze school. De wedstrijden rouleren elk jaar van schoollocatie. Dit jaar wij de eer om de vakwedstrijden te organiseren met trots natuurlijk ook in ons nieuwe schoolgebouw. De wedstrijden worden geïnitieerd door stichting VSHO (Vereniging van Scholen met een Horeca-Opleiding) waar we nauw mee hebben samen gewerkt. Onze school was gastlocatie voor sponsors, de juryleden en de docenten en ouders van leerlingen van de andere deelnemende scholen. Dit waren scholengemeenschap De Rooi Pannen uit Eindhoven, De Brink uit Laren, Kennemer College uit Heemskerk, TCC uit Oldenzaal, SSG de Rede uit Terneuzen, François Vatelschool uit Den Haag, Nassau College en HSVR uit Rotterdam.

Vakkundige jury
De leerlingen zijn beoordeeld door een jury bestaande uit chef-koks, managers en Maître Sommeliers van gerenommeerde restaurants en hotels. De juryleden voor de beoordeling gastheer-/gastvrouwschap waren maître sommelier en Nederlands kampioen gastvrouw Kim Poortman van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu gevestigd in hotel Okura Amsterdam; Peter Bruins, sommelier en gastheer van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns; Niek Groen, accountmanager bij Fever-Tree Nederland, Nederlands kampioen leerling-gastheer en werkzaam geweest bij De Nederlanden, De Librije en de Bokkedoorns. De juryleden die het koken hebben beoordeeld waren Lucas Rive, eigenaar sterrenrestaurant Lucas Rive en Onno Kokmeijer, executive chef van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in hotel Okura. Beiden zijn lid van het gilde der Nederlandse Meesterkoks. Wij vonden het een hele eer om al deze zeer professionele vakmensen op onze school te gast mogen hebben. 

De Hubertus & Berkhoff feliciteert Roy Huiskens, Sawan Jansen en Diego van Sommeren met hun geweldige prestatie. Bekijk alle foto's van de Culinaire Vakwedstrijd 2016 in het fotoalbum. Met dank aan fotograaf Martijn Buskermolen.

Sawan Jansen, Diego van Sommeren en Roy Huiskens waren team Hubertus & Berkhoff tijdens Culinaire Vakwedstrijd 2016 (Foto: Martijn Buskermolen).