Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 76/94 

Regionale Culinaire Vakwedstrijd 2016

Op vrijdag 26 februari vond de twaalfde editie van de regionale Culinaire Vakwedstrijd voor vmbo-scholen in Noord-Holland plaats. De wedstrijd werd in ons schoolgebouw gehouden en werd samen met de Stichting VSHO (Vereniging van Scholen met een Horeca-Opleiding) georganiseerd. Vijf teams van Noord-Hollandse vmbo-scholen streden tegen elkaar voor de titel ‘Beste gastheer/gastvrouw’ en ‘Beste kookteam’ van Noord-Holland.

Wedstrijdonderdelen
Ieder wedstrijdteam bestond uit drie leerlingen; twee koks en een gastheer/gastvrouw. De koks verzorgden een viergangenlunch voor zes personen en konden daarmee winnen op onderdelen als kooktechniek, smaak en hygiëne. De gastheer/gastvrouw deed een aantal testen, zoals tafeldekken, etiquetteleer en wijnkennis. Zij serveerden de lunch uit aan de gasten, voornamelijk vertegenwoordigers van scholen, vakmensen uit de horeca en sponsoren.

Vakkundige jury en prijzen
De leerlingen werden beoordeeld door een jury bestaande uit chef-koks, managers en Maître Sommeliers van gerenommeerde restaurants uit de regio. Voorzitter van de jury was Maître Sommelier Kim Poortman van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu, gevestigd in het Hotel Okura Amsterdam. De leerlingen konden naast een beker, verschillende prijzen winnen, zoals messensets, vakboeken en workshops in sterrenrestaurants. Alle deelnemers ontvingen een medaille, certificaat en Koksgilde gerechtenboekje.

Deelnemende vmbo-scholen
De vmbo-scholen die dit jaar deelnamen waren het Don Bosco College te Volendam, het Kennemer College te Heemskerk, SG Newton te Hoorn, Martinuscollege te Grootebroek en College De Brink te Laren. De leerlingen van de Hubertus & Berkhoff deden als gastlocatie dit jaar niet mee aan de regionale vakwedstrijd, maar gaan wel participeren aan de landelijke vakwedstrijd. De landelijke vakwedstrijd vindt plaats op dinsdag 5 april, wederom op de Hubertus & Berkhoff te Amsterdam.
Bekijk het fotoalbum voor een impressie van de dag.