Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 64/87 

Merel, Melvin en Bas derde Nederlands kampioenschap Brood en Banket

Op 31 mei zijn Merel van der Pas, Melvin Atema en Bas van Westrop van de Hubertus & Berkhoff in Amsterdam derde van Nederland geworden bij de Nederlandse kampioenschappen Brood- en Banketbakken te Wageningen. De Stichting Jeugdvakwedstrijden organiseert ieder jaar vakwedstrijden voor de jonge brood- en banketbakkers van het vmbo.

Bakken voor Rio
Merel, Melvin en Bas hebben het geweldig gedaan. De jeugdvakwedstrijden zijn bedoeld om deelnemers uit te dagen hun vakbekwaamheid te meten aan die van anderen, en op die manier jonge mensen te motiveren en te stimuleren. De deelnemers werden verdeeld over enkele bakkerijen en kregen vier uur de tijd om de producten te maken. Merel nam het brood voor haar rekening, Melvin maakte verschillende soorten bonbons en Bas was de specialist met luxe taarten. Alles moest in het teken staan van de olympische spelen 2016 in Rio de Janeiro. Na vier uur intensief bakken en het maken van een showstuk met etalage, mochten Merel, Melvin en Bas de gemaakte producten aan de vakjury presenteren.

Derde prijs
Met spanning werd de uitslag afgewacht. Groot was de blijdschap toen Merel, Melvin en Bas voor de derde prijs in de categorie brood- en banketbakken naar voren werden gehaald. De vakjury was zeer enthousiast over de smakelijke producten van Merel, Melvin en Bas. Zij scoorden op de punten netheid, smaak, originaliteit en uitdagend erg hoog. Alle prijswinnaars kregen een oorkonde, wedstrijdbeker, bakkersbuis en een driedaagse bakkersreis aangeboden naar Belgiƫ.

Goede voorbereiding is het halve werk
De Hubertus & Berkhoff is trots op deze geweldige prestatie van Merel, Melvin en Bas. Het is een beloning op het harde werken ter voorbereiding op de wedstrijd. De leerlingen hebben meerderen keren geoefend op school samen met hun vakkundige en enthousiaste docenten de heer Coers (banket) en de heer van Winkel (brood). Zelfs de dag voor de wedstrijd is er nogmaals geoefend en alles klaar gezet. Dat gaf veel rust voor de grote dag. De hele school is zeer trots op de behaalde resultaten, waarvan nu op twee opeenvolgende jaren grote Nederlandse kook- en bakwedstijden zijn binnengehaald, zoals eerder het behaalde Nederlands kampioen koken in april. Voor een school met vakmanschap hoog in het vaandel is dat een geweldige kroon op al het harde werk van leerlingen en docenten.

Bekijk het fotoalbum met alle kunstwerken.