Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 92/108 

Hubertus & Berkhoff ontvangt de Schoolkantine Schaal 2015

Geweldig nieuws: Hubertus & Berkhoff heeft de Schoolkantine Schaal 2015 van het Voedingscentrum gekregen. En dat is dik verdiend. Er is de laatste tijd hard gewerkt om meer gezond aanbod in de schoolkantine aan te bieden, zoals fruit, salades en heerlijk verse broodjes. Het aanbod bestaat nu voor meer dan 75% uit producten uit de Schijf van Vijf. Ze kregen daarbij hulp van de Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum.

De makkelijke keuze is nu vooral gezond
Onze school vindt het belangrijk dat leerlingen kunnen genieten van een gezond aanbod in de kantine. Daarmee komen we ook tegemoet aan de wens van ouders en leerlingen. Uit onderzoek blijkt bovendien dat kleine verbeteringen in het aanbod al zorgen voor een direct effect. Jongeren geven aan dat zij moeilijk weerstand kunnen bieden aan vette of zoete snacks als ze er liggen. En dat is ook niet zo raar, want om weerstand te bieden aan verleidingen is zelfcontrole nodig. Dat vraagt veel mentale inspanning. En die inspanning kunnen we nou juist niet altijd opbrengen, bijvoorbeeld als we haast hebben of moe zijn. We zijn op die momenten sneller geneigd iets impulsiefs te doen en ons daarbij te laten beïnvloeden door de omgeving. Als die omgeving nou juist uitgerekend vooral ongezond is, kiezen we daar sneller voor. Jongeren net zo goed als volwassenen. Als het aanbod vooral gezond is, kies je dus ook sneller voor iets gezonds.

De Culinaire Vakschool
“Als horecaschool vinden we het erg belangrijk om een gezonde schoolkantine te hebben. We hebben er hard aan gewerkt en zijn dan ook hartstikke trots dat we de Schoolkantine Schaal in ontvangst hebben mogen nemen”, aldus schooldirecteur Ruud Versteeg. Ook kantinebeheerder Van Well is blij met de schaal en vooral ook met het gezonde aanbod in de kantine. “Maar als leerlingen nog nieuwe, andere gezonde ideeën hebben voor de kantine, dan horen we dit natuurlijk graag!”

De Hubertus & Berkhoff is de enige vmbo-horecaschool in Amsterdam. Met ingang van dit schooljaar hebben de voormalige horecascholen De Berkhoff en Hubertus Vakschool hun krachten gebundeld om in een nieuw schoolgebouw samen aan de slag te gaan met waar vakmanschap. Onze nieuwe school beschikt over bakkerijen, keukens, lesrestaurants en een Grand Café waar de leerlingen kunnen oefenen in de praktijk. Meer informatie: www.checkdehubertusberkhoff.nl

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het heeft als doel een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen. Als richtlijn voor een gezonde schoolkantine geldt een aanbod van minimaal 75% producten uit Schijf van Vijf (zoals fruit, broodjes, salades) en maximaal 25% extra’s (zoals koek, snoep, snacks). Elke school kan haar assortiment inleveren bij het Voedingscentrum, en als de Kantinescan aangeeft dat de schoolkantine aan deze richtlijn voldoet, krijgt de school de Schoolkantine Schaal 2015. Voor meer informatie: www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine


Schooldirecteur Dhr. Versteeg en kantinebeheerder Dhr. Van Well met de Schoolkantine Schaal 2015.