Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 86/108 

Hubertus & Berkhoff in actie voor Mothers On the Move

Wie dit kalenderjaar al eens bij ons in het restaurant heeft gegeten, kan het niet zijn ontgaan: onze school komt in actie voor de organisatie Mothers On the Move (MOM).

Sinds januari wordt door onze vierdejaars leerlingen aan gasten gevraagd of zij een fles water willen gebruiken bij het diner. Voor deze waterfles wordt vrijwillig een bijdrage gevraagd van € 1,-. De opbrengst van deze waterflessen wordt volledig geschonken aan MOM. Onze huidige derdejaars leerlingen nemen de komende maanden (tot januari 2017) het stokje over in het restaurant en zullen dan de actie voortzetten.

Wat is MOM?
MOM zet zich in voor een veiligere bevalling van Keniaanse moeders. Al bijna 600 vrouwen zijn sinds de start in juni 2013 door MOM vervoerd naar gezondheidscentra als de bevalling zich aandient. Grondlegster Jolene Damoiseaux is zeer dankbaar voor de actie van onze leerlingen. Zij heeft onlangs een videoboodschap voor ze ingesproken. Daarin geeft ze ook nog extra uitleg over het belang van de organisatie en wat MOM precies doet. Benieuwd naar haar videoboodschap? Deze is hieronder te bekijken.

Op bezoek
In juni komt Jolene drie weken naar Nederland en zal zij ook onze school bezoeken. Leerlingen zullen een presentatie van haar krijgen. En natuurlijk hebben wij Jolene ook uitgenodigd om in ons restaurant te dineren zodat zij kan zien op welke wijze onze school zich inzet voor MOM. Bekijk ook onze promotieflyer.


Grondlegster Jolene Damoiseaux met een award die ze voor haar werk voor MOM heeft ontvangen.