Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 70/87 

Februari-nieuws

Januari is afgesloten met 2 leuke schoolfeesten. Ook is er nog een topkkookklas wild geweest door dhr Jonk uit Hoorn. Alle leerlingen hebben geheel zelfstandig geleerd hoe je van een konijn de bruikbare stukken haalt. Is wat werk en deels een hele aparte ervaring, maar na alle inspanningen en speciale dampen heb je ook wat. Het is een hele stap, maar deze vaardigheid neem je de rest van je carrière mee.

Ouderavonden
Ook zijn de tweede serie ouderavonden geweest. Dit keer kon elke ouder de diverse docenten spreken en/of de mentor. Het was weer behoorlijk druk en we waren blij om veel ouders opnieuw op onze school te ontmoeten.

TTO-diner
Volgende week is er een diner voor de TTO-ouders. De reis naar Londen is al geheel geregeld en op deze avond zal hierover een uitleg volgen. We verblijven weer bij gastouders in Pinner en dat bevalt elk jaar enorm goed. Dit gaat weer een educatieve en dolle boel worden. Harrods here we come......

Update: Vandaag, 22/02, gaan we weg. We gaan ook naar de middelbare school van Jamie Oliver, waar hij zijn vaardigheden heeft geleerd. We updaten de school dagelijks, dus kijk eventueel op facebook voor het laatste nieuws. Vrijdag zijn we weer terug.

Workshops
Komende maand zijn er weer workshops voor ouders en bekenden. Elke keer is dit weer een succes. Je kan dan bepaalde vaardigheden door onze vakmensen laten uitleggen. Dit keer zijn de mogelijkheden:

1-Workshop koken, Italiaanse keuken (max. 16 personen).
 Maken en koken van pasta deeg
 Siciliaanse zalm met mooie saus
 Tiramisu zoals hij hoort te zijn

2-Workshop bakken, Feestelijke Taart (max. 20 personen).
 Feestelijke taart en maken van Hollands gebak (soezen)

3-Workshop gastheerschap (max. 15 personen).
 Flamberen van flensjes of kersen met bijpassende wijn
 Kaas/wijn proeverij
 Masterclass wijn/spijs

Update:

De workshops zijn inmiddels geweest. Ze waren weer een doorslaand succes. De foto's staan inmiddels op de site.