Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 89/103 

December-nieuws

De leerlingen van de 4e klas bakken hebben weer een formidabele prestatie geleverd. Ze hebben zowel de Sinterklaas als de Kerstproductie gedaan. Voor hun een grote uitdaging en een goede leerschool hoe het nu echt is en hoe het er in een volledig werkende bakkerij aan toe gaat. Juist op dit soort dagen draait de bakkerij op volle stoom. Proficiat! (en het smaakte hééeéérlijk)

Topkookklas Moleculair koken
De topkookklasgroep heeft uitleg gehad hoe je zaken in de keuken anders kan laten smaken dan je werkelijk verwacht. De mooie eieren op de foto (zie foto's) bevatten ananas (de dooier), het is een dessert. Niet is wat het lijkt bij deze vorm van koken. Ook het hele horrorlandschap bestaat uit geheel onverwachhte bestanddelen. Kortom, het wat weer super leerzaam. Kijk nog maar heel even bij foto's om een goede indruk te krijgen: fotoalbum Topkookklas Moleculair koken.

Kerstdiner
Ook dit jaar zijn er weer twee dagen dat onze koks en gastheren/vrouwen vol aan de bak mogen. Het diner was al snel uitverkocht. Gisteravond (15-12) was het een dolle en zeer smakelijke avond met aanwezigheid van een echte kerstman. Rara wie dat was....... Inmiddels staan er al wat foto's op facebook. Ook het kerstpak van dhr. Kramer mocht er wezen. Het diner bestond uit een aantal gangen met zalm, eend en parelhoen. Het was dus echt kerstwaardig. Vanavond (16-12) doen we deze hele setting nogmaals over voor een hele nieuwe groep enthousiaste ouders en andere gasten.

Vrijdag 18-12, laatste schooldag 2015
Voor de leerlingen van klas 1,2 en 3 zijn er diverse activiteiten. Dit kan per klas verschillen. Er gaan klassen bowlen en vooral klas 1 en 2 gaan schaatsen. Kijk hiervoor ook bij brieven. Klas 4 mag uitrusten van de topprestatie van de afgelopen dagen.

Prettige kerstdagen en een goede jaarwisseling namens alle medewerkers van De Culinaire Vakschool.