Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 106/109 

Hoogste punt nieuwbouw Hubertus Vakschool en De Berkhoff

Op 31 maart heeft de bouw van het nieuwe schoolgebouw van de Hubertus Vakschool en De Berkhoff het hoogste punt bereikt. Traditiegetrouw is dit een feest voor de medewerkers van de bouw. De twee horecascholen boden, vanwege dit heugelijke feit, alle bouwmedewerkers een zelfbereide lunch aan, de zogenaamde “pannenlunch”. De Hubertus Vakschool en De Berkhoff bundelen hun krachten op de Zuidas. De bouwoplevering van de nieuwbouw is naar verwachting begin 2015. Daarna volgt de inrichting en in augustus 2015 is het gebouw onderwijsrijp!

Nieuwe horecaschool
De bouw van de nieuwe horecaschool is voorspoedig verlopen met als gevolg dat er binnen planning op 31 maart het hoogste punt bereikt is. Dit feestelijke moment is aangegrepen om de bouwers te bedanken voor hun inspanningen. De Hubertus Vakschool en De Berkhoff hebben gezamenlijk een “pannenlunch” voor de bouwers georganiseerd om stil te staan bij dit gedenkwaardige moment. Het hoogste punt betekent dat de ruwbouw van het gebouw nagenoeg klaar is en dat het pand binnenkort waterdicht is. Vervolgens kan er begonnen worden met de afbouw. De twee scholen zijn erg betrokken bij de ontwikkeling van de bouw van hun nieuwe school op de Zuidas.

Interieur
Alle verschillende vmbo opleidingen van de huidige horecascholen krijgen een eigen plek in het nieuwe gebouw. Zo kunnen leerlingen aan de slag met horeca dienstverlening, toerisme, bakken en koken. De afbouw heeft dan ook alles te maken met het interieur van het nieuwe gebouw, dus de algehele afwerking van de binnenkant van het schoolgebouw met de gekozen materialen. Alle lokalen, de twee lesrestaurants, het Grand Café en alle andere ruimten zullen volgens planning aan het einde van het jaar klaar zijn voor de volgende fase, de inrichting.

Indrukwekkend gebouw
Het gebouw waar de toekomstige culinaire leerlingen les gaan krijgen is een ontwerp van Ector Hoogstadt architecten. Het gebouw telt 3 verdiepingen. In het hart van het gebouw liggen sociale, open ruimten. De restaurants, Grand Café en bakkerswinkel - toegankelijk voor bezoekers - zijn uitnodigend langs de gevel geplaatst. Bij de vormgeving van de gevels is gezocht naar een harmonische verhouding ten opzichte van de gevels van het naastgelegen Flow Amsterdam gebouw en naar een vanzelfsprekende relatie van de materialisatie tot de omgeving; de geroemde baksteenarchitectuur van Amsterdam Zuid.