Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaNieuws

 107/109 

Eerste paal nieuwbouw Hubertus Vakschool en De Berkhoff

Op 4 december is de eerste paal voor het nieuwe schoolgebouw geslagen. De twee scholen, Hubertus Vakschool en De Berkhoff bundelen hun krachten op de Zuidas. Zij gaan samen verder als Hubertus & Berkhoff, De Culinaire Vakschool. De eerste paal werd ingeluid door een symbolische druk op een rode knop. Vervolgens is er met champagne getoost en hebben de leerlingen van beide scholen heerlijke hapjes en drankjes geserveerd. De oplevering van de nieuwbouw is naar verwachting begin 2015.

Nieuwe horecaschool
De twee scholen hebben een prachtige plek op de Zuidas weten te bemachtigen. Tijdens de eerste paal viering zijn er inspirerende toespraken gehouden door directieleden van het Voortgezet Onderwijs van Amsterdam en de gemeente Amsterdam. Leerlingen hebben de eerste paal ingeluid door samen met de schooldirecteuren op een symbolische rode knop te drukken. Vervolgens hebben de leerlingen hard gewerkt om iedereen te voorzien van champagne en heerlijke zelfgemaakte hapjes. Uiteraard werd er door alle aanwezigen getoost op de nieuwe horecaschool.

Jong geleerd
De verschillende vmbo opleidingen van de huidige horecascholen krijgen een plek in het gebouw. Zo kunnen leerlingen horeca, toerisme, bakken en koken uitoefenen. De nieuwe school beschikt over twee eigen lesrestaurants en een Grand Café waar de leerlingen een aantal keer per week oefenen in de praktijk door een warme lunch te bereiden, serveren en twee keer in de week een diner, “Jong geleerd is oud gedaan”. Beide scholen hebben een steevaste reputatie en verschillende sterrenkoks opgeleid. In het gebouw komt een luxe bakkerswinkel in het Grand Café waar van maandag tot en met vrijdag zelfgemaakte verse taartjes, koekjes en broodjes te koop zullen zijn.

Indrukwekkend gebouw
Het gebouw waar de toekomstige culinaire leerlingen les gaan krijgen is een ontwerp van Ector Hoogstad architecten. Het gebouw telt 3 verdiepingen. In het hart van het gebouw liggen sociale, open ruimten. De restaurants en bakkerswinkel - toegankelijk voor bezoekers - zijn uitnodigend langs de gevel geplaatst. Bij de vormgeving van de gevels is gezocht naar een harmonische verhouding ten opzichte van de gevels van het naastgelegen Flow Amsterdam gebouw en naar een vanzelfsprekende relatie van de materialisatie tot de omgeving; de geroemde baksteenarchitectuur van Amsterdam Zuid.

Bekijk hier het fotoverslag van de eerste paal viering.