Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaFotoalbum

1/150 

Top-gastheer/-vrouwklas Trancheren, fileren en flamberen

Op dinsdag 6 oktober 2020 stond de eerste workshop van de Top-gastheer/-vrouwklas van dit schooljaar op het programma. 15 enthousiaste leerlingen kregen les in trancheren, fileren en flamberen. Na eerst het theoretische gedeelte te hebben aangehoord van dhr. de Groot gingen de leerlingen naar de werkstations. Dhr. Sneekes deed voor hoe je aan tafel een slibtong moet fileren. Daarna mochten de leerlingen zelf aan de gang.

Bij het 2e gedeelte kregen de leerlingen les in het aan tafel bereiden van stroganoffsaus. Dhr. De Groot liet zien hoe je dat op sterrenniveau moet doen. Daarna gingen de leerlingen een kipfilet trancheren. Over de getrancheerde kipfilet ging natuurlijk de overheerlijke stroganoffsaus. Dit gerecht mochten de leerlingen lekker opeten.

In het laatste deel gingen de leerlingen, kersen flamberen. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde eerste Top-gastheer/-vrouwklas. Op naar de volgende…