Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar vorige paginaFotoalbum

 15/137 

Topgastheer/vrouwklas Wijn

Op maandagmiddag 21 januari kregen de 15 leerlingen van de top gastheer/vrouw hun vierde workshop. Deze dag kwam oud leerling Frederique Besuijen alles vertellen over wijn/spijs combinaties. Frederique is werkzaam als sommelier bij 2 sterren restaurant Aan de Poel in Amstelveen.

Als eerste werd er uitgelegd hoe wijnen beoordeeld worden. Op kleur, geur en smaak. Met een proefformulier konden de leerlingen aantekeningen maken. Daarna gingen de leerlingen wat er met de smaak van de wijn gebeurd als er bij gegeten wordt. Een rauwe appel tegenover een in een suikerstroop gepocheerde appel, rauwe zalm tegenover gerookte zalm en lever tegenover een citrus taartje. Als laatste had Frederique een quiz gemaakt over de informatie die de leerlingen van haar hadden gekregen. Ebony had 13 van de 15 vragen goed, ze kreeg een mooi sommeliersmes als prijs van Frederique.

Onze dank gaat uit naar Frederique die vol enthousiasme vertelde over haar werk.

De volgende top gastheer/vrouw klas staat gepland op 4 februari. Dan wordt de groep in twee├źn gesplitst. De ene helft gaat op school alles leren over latte art, terwijl de andere gaan naar het Okura hotel. De week erna worden de rollen omgedraaid.

Foto's Dhr. de Groot